|
Alopecia BG Neka spodelim opita si tuk!
|
| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Valery приятел
|
Posted: Tue Apr 21, 2009 4:44 pm Post subject: Бременност и косопад |
|
|
Здравейте, отдавна не съм писала тук, но то е поради месетене в ново жилище и... бременност! Да, без проблем забременях, сега свиквам със симптомите. Един от тях е засилване на косопада отпреди Чувал ли е някой за засилване на косопад, когато е наследствен примерно (моят май такъв се оказа, след като с хормоните според кръвните изследвания съм ок)? Така се надявам след бременността да се оправи... Май напразно, ама не спирам;-) |
|
| Back to top |
|
 |
ivelin4eto_74 активен
|
Posted: Thu Apr 23, 2009 2:09 pm Post subject: |
|
|
Валери , какво да ти кажа...ти знаеш , хорманалните промени през бременноста довеждат до косопад , при някои по-незабележимо при други пагубно...
Моят съвет е, да не се стресираш с такива мисли , само ще се задълбочи проблема ...мисли за бебо и прекрасното нещо ,което ще ти се случи ...да станеш Майка...
За кога се очаква щастливото събитие... .
Пожелавам ти да минеш по по-лекия път и да се наслаждаваш на момента , въпреки всичко.. |
|
| Back to top |
|
 |
Valery приятел
|
Posted: Sat May 16, 2009 10:52 am Post subject: |
|
|
| Здрасти, ето ме. Засега съм наред, с изключения на новооткритата ми анемия. Предстои да изследваме причината за нея. Четох из нета, че именно анемиите причиняват опадане на косата и разслояването й (каквото е моето...). Да сте чували нещо? Иначе бебо се очаква през ноември. Аз не се вторачвам толкова в косата, естествено има къде-къде по-важни неща, особено сега, за мен! Но ми е интересна връзката... Ще пиша като има новини! |
|
| Back to top |
|
 |
hope новак
|
Posted: Sat Jun 27, 2009 2:09 pm Post subject: |
|
|
Хей Валери, прекрасна новина, дано всичко е наред и да ти е лека бремеността. Доколкото знам липсата на желязо е една от основните причини за косопад при жените и то доста бързо окапвала косата, а пък възстановяването отнемало около година с прием на желязо, докато не се възстановят запасите на организма. Ти досега не си ли изследвала желязото заради косата? Или анемията настъпи в следствие на бремеността? Доколкото знам трябва да се изследва и феритин, който е желязо-съдържащ протеин или плазмено желязо. Феритин показва запасите на организама с желязо и може да е по-нисък от нормалното дори при нормално ниво на желязо в кръвта. Освен това се тества и Желязо свързващ капацитет (ЖСК):
"Използва се в диатностика на желязодефицитната анемия, заболявания, свързани с нарушение на обмяната на желязо в организма, при недостиг на желязо в организма. Установено е, че 100 мл плазма свързват 250-400 мкг желязо. Този показател се нарича общ желязосвързващ капацитет и може да нараства съществено при жени в последните месеци от бременността, а така също при желязодефицитна анемия. Желязото се свързва от трансферина."
Това е от http://www.puls.bg/diagnostic/laboratory/laboratory_103.html
Ти направи ли тези тестове и какво показат точно? Може пък да имаш късмет да решиш и проблема с косата ако излезе, че причината е желязото.
Поздрави и пиши как си |
|
| Back to top |
|
 |
Valery приятел
|
Posted: Wed Jul 08, 2009 8:44 pm Post subject: |
|
|
| Ами изследвахме желязо и ЖСК- в норма са, т.е. не е желязодефицитна анемията; феритин не съм знаела, ще питам д-рката по-натам. Тя каза засега друго да не изследваме, след месец ще взима пак кръв и ще прецени (хемоглобинът ми не бил толкова нисък, 112 при минимум от 120). Друга позната - акушерка - ми каза, че тези стойности не са безобидни и да ида при друг д-р... Оф не знам вече с тия д-ри! Аз си мисля, че тая анемия ми е от преди това - пак така ми "хлътваха" ушите и ми се понижаваше кръвното, много ми се спеше... |
|
| Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|