Alopecia BG Forum Index Alopecia BG
Neka spodelim opita si tuk!

FAQFAQ    SearchSearch    MemberlistMemberlist    UsergroupsUsergroups    fchat fChat  RegisterRegister  
  ProfileProfile    Log in to check your private messages Log in to check your private messages    Log in Log in 

Цикличност при Алопеция Ареата

Post new topic   Reply to topic    Alopecia BG Forum Index -> Alopecia Areata, Universalis и Totalis
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Mexicano
новак

PostPosted: Sat Sep 22, 2007 4:45 pm    Post subject: Цикличност при Алопеция Ареата Reply with quote

Здравейте...има ли хора в този форум, които са страдали от Ареата и преди време...оправили са се напълно...останал е само лош спомен....и изведнъж отново....?
При мен е за трети път....горе-долу през 5 години... Първият път беше най зле...11 петна...над 50% от косата...лекувах се 7-8 месеца с какво ли не...и се оправих напълно...след окло 5 години ми се появи само едно петно...мина ми за окло 2 месеца...и днес отново след 5 г. ми се появи петно на косата....и още едно на брадата....
Четох в 1 руски сайт,че е вероятна периодичност точно на 5г., но също и, че с всеки следващ път се увеличава рискът от преминаване в друга фаза на Алопеция - Тоаталис...Универсалис...
Дали имате опит за нещо такова?
Back to top
View user's profile Send private message
Valsotevs
новак

PostPosted: Wed Nov 14, 2007 11:19 pm    Post subject: Reply with quote

Мен ме завтаря след близо 8г.
Back to top
The dreamer
Модератор

PostPosted: Tue Nov 27, 2007 8:46 am    Post subject: Reply with quote

Да, това е хубава тема, защото и мен ме вълнува много. Аз имам ареата от една годишна възраст, сега съм на 26. Преди три години стана тоталис. Сега започна да расте, без нищо да правя. Имам две големи петна от двете страни, около ушите, изобщо незнам дали те ще се затворят, силно се надявам да станат поне по-малки, за да мога да сваля перуката.
Back to top
ivelin4eto_74
активен

PostPosted: Tue Nov 27, 2007 5:37 pm    Post subject: Reply with quote

The dreamer wrote:
Да, това е хубава тема, защото и мен ме вълнува много. Аз имам ареата от една годишна възраст, сега съм на 26. Преди три години стана тоталис. Сега започна да расте, без нищо да правя. Имам две големи петна от двете страни, около ушите, изобщо незнам дали те ще се затворят, силно се надявам да станат поне по-малки, за да мога да сваля перуката.
Здравейте и от мен!Това което си написала ме обнадеждава,че е възможно и аз да се оправя,от 1г съм с тоталис ,започна с едно петнои за няколко месеца загубих косата си.След всичко което опитах, вече нищо не зависи от мен.Много ме стопля това общуване с други в моето положение.
Back to top
uHa
новак

PostPosted: Wed Jan 21, 2009 5:26 pm    Post subject: Reply with quote

аз скоро получих 3 петна ....в момента косата продалжава да пада и се притеснявам дане да се появят още. миналата година ми се появиха за първи път. незнам.....очаквах пак да се появят но не го очаквах толкова скоро ..... Sad
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Mexicano
новак

PostPosted: Fri Jan 23, 2009 11:08 am    Post subject: Reply with quote

Аз последната година имах 1 голямо петно и 4-5 малки..оправих се за 10-тина месеца..след месец-два се пови ново петно,което изчезна за няколко седмици. Така че в момента съм си с коса! Да видим колко ще продължи удоволствието! Very Happy
Back to top
lordplamen
новак

PostPosted: Wed Jun 17, 2009 8:32 am    Post subject: Reply with quote

Zavisi ot prichinitelia....kogato e ot infekcia naprimer ot granulom na zab... niama da ima ciklichnost,ako niama nov takav,ako e ot stres,shte se poiaviava kogato ima takav i choveka e predrazpolojen da se poddava i,ako naistina ima neshto genetichno.... togava opravia niama!!!
Back to top
tea
новак

PostPosted: Sat Jul 11, 2009 9:02 am    Post subject: Reply with quote

Аз съм с араета от около 13 години- винаги е било така, с някои по-сериозни моменти и изведнъж минах на тоталис -опада ми цялата коса на главата ,а сега май минавам към универсалис. Не съм забелязала някаква цикличност, просто от няколко месеца съм без коса и това направо ме убива, но няма как Sad . И да Лордпламен разбирам, че твоя проблем се е оказал елементарен като развален зъб и се радвам за теб, но всички, които страдаме от това заболяване добре знаем,че трябва да се грижим такива работи да не ни се случват, тъй като стигането до положение от зъб да ти окапе косата е леко казано безотговорно поведение спрямо собственото ти тяло! За някои просто не е толкова лесно да се излекуваме от това неприятно заболяване.
Back to top
ji4ka
новак

PostPosted: Thu Nov 12, 2009 7:29 pm    Post subject: Reply with quote

При моето момиченце/с алопеция ареата от 7години/всяка зима се появяват петна,а лятото израства коса.Опадаха й веждите,сега започват да израстват.Изтръпвам от страх,зимата идва
Back to top
Post new topic   Reply to topic    Alopecia BG Forum Index -> Alopecia Areata, Universalis и Totalis All times are GMT

Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum